2024.05.03. 08:30:10 4712 197

Szeret, nem szeret…? – Tőle ezt is megtudod, de miért is jó még a kertedben a százszorszép
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha beköszönt a jó idő, a madárcsicsergéssel együtt az állandó hangok közé lép elő a fűnyírók búgása is a kertes házakban, hiszen a fű nő, mint a gomba. Sajnos, egy-egy fűnyírós körben nem csak a pázsitot nyessük le, hanem vele együtt a gyönyörűen pompázó vadvirágokat, mondjuk a százszorszépeket is.

Százszorszép Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Százszorszép Fotó: 123rf.hu

Pedig ezek a gyönyörű virágok nem csak illatukkal, szépségükkel varázsolhatnak el minket, de akár gyógyhatással is bírhatnak. Íme, néhány érv, miért érdemes néha egy picivel többet várni a fűnyírással és hagyni ezeket a szépségeket egy kicsit tovább pompázni!

  • **Nem csak szép***, de finom és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok az apró, fehér szirmocskák. Ha fogyasztásra szánod az összegyűjtött virágokat, ne forgalmas út mellől, vagy vegyszerrel kezelt területről gyűjtsd be!

  • Igazi csodanövény! Menstruációs fájdalmak, emésztési zavar gyötör, netán a hurutos köhögés kínoz? A virágokat tépkedd egy bögrébe, forralj fel 2 dl vizet, majd öntsd rá a virágocskákra. Hagyd állni 10 percig, szűrd le és kortyolgasd el a csodanedűt.

  • Nem csak számunkra fontos! A különböző rovarok számára a százszorszép nem csak szemet, hanem „pocakot” is gyönyörködtet, hiszen míg virágzik, nektárjuk igen fontos tápanyag lehet egyes ízeltlábúak számára.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...