2024.04.28. 15:30:03 5756 246

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

Bevásárlókocsi Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bevásárlókocsi Fotó: 123rf.hu

Aztán persze jön a „lelkifurka”, hogy ezt nem így kellett volna, mert megint nem sikerült félrerakni, vagy éppen „hogyan is lesz majd a hónap második felében?” Pedig némi tudatossággal elkerülhető lenne a telepakolt kosár jelensége, úgyhogy mindenképpen olvasd, és lehetőség szerint fogadd is meg a lenti tanácsokat!

Hogy csak akkor legyen tele a kosarad, ha tényleg akarod!

A következő trükkel megóvhatod magadat, és a pénztárcádat a felesleges költekezéstől! Figyelj csak! Honnan máshonnan származna ez az ötlet is, mint a TikTokról, egy Will Coleman nevű színész-cheftől (vagy chef-színésztől). Szerinte, ha betartod a 6-1 szabályt, nem érhet meglepetés a pénztárnál való fizetés alkalmával.

A 6-1 szabály lényege

A bevásárlólistádat a következőképpen állítsd össze:

  • Legyen a listádon 6 zöldségféle, hiszen a zöldségek az egészséges életmód alappillérei.

  • Utána válassz 5 féle gyümölcsöt, hiszen a gyümölcsök szintén az egészséges élet részei, emellett, mivel édesek, csökkentik az édességek utáni vágyat.

  • Most jöhetnek a fehérjeforrások, ebből 4 félét válassz. Ha fogyasztasz húst, tojást, viszonylag könnyű lesz összeállítani a négyes listádat, hiszen az előző két tételen túl hal, rákfélék is kerülhetnek a kosárba. Ha ezeket inkább kerülnéd, a növényi fehérjeforrásokból is válogathatsz.

  • A keményítőtartalmú szénhidrátok sem maradhatnak ki a szórásból, jöhetnek a kenyerek, tészták, rizs, burgonya, de csak 3 féle!

  • Nem bírod, ha egy étel száraz? Tegyél a kosaradba szószt, de csak 2 fajtát! Éppen, ami hiányzik otthon, vagy szükséges a vasárnapi ebéd elkészítéséhez. Ez lehet a tejföl, tejszín, ketchup, majonéz, vagy bármi, amire éppen szükséged van.

  • Jöhet a cukmisság, de csakis egyféle! Ám ha lemondanál a felesleges dolgok vásárlásáról, illetve nem otthon sem esnél kísértésbe, hogy valami finomság után nyúlj, akár ezt a lépést ki is hagyhatod. Vagy legalább válassz egészséges(ebb) édességet!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...